توضیحات تکمیلی
size | 96 T |
---|
قابل اعتمادترین روش اندازه گیری سرعت تولید پروژسترون، اندازه گیری آن در سرم و پلاسما می باشد. پروژسترون هورمونی استروئیدی است که نقش مهمی در ابقاء و حفظ بارداری به عهده دارد. این هورمون به واسطه پرگننولون از کلسترول ساخته شده و به سرعت و عمدتاً در کبد به پرگناندیول متابولیزه می شود. محل های اصلی تولید آن تخمدان و جفت هستند، البته در مردان و زنان مقدار کمی از این هورمون در بخش قشری آدرنال سنتز می شود. در طول فاز فولیکولار چرخه قاعدگی سطح هورمون پروژسترون پایین است، ولی مقدار هورمون در فاز لوتئال به سرعت افزایش می یابد به طوری که 5 تا 10 روز بعد از پیک LH به بالاترین حد می رسد. در صورت حاملگی، 4 روز قبل از دوره قاعدگی بعدی کاهش شدیدی در سطح هورمون در مرحله نولیکوژ دیده می شود. به همین دلیل سنجش پروژسترون سرم به عنوان یک روش ساده و قابل اعتماد برای تشخیص تخمک گذاری مورد استفاده قرار می گیرد.
برای سنجش روتین، ایمونواسی (با استفاده از آنتی بادی های خاص استروئیدی) انجام می شود. ایمونواسی های ابتدایی از حلال های آلی برای حذف پروتئین های اتصالی داخلی (مثل آلبومین و گلبولین اتصالی کورتیکواستروئید (CBG)) استفاده می کردند. سنجش مستقیم پروژسترون سرم و پلاسما در کارهای روتین به عنوان روش انتخابی در نظر گرفته می شود. روش های RIA و EIA (همچنین FIA) در کیت های تجاری استفاده می شوند. به دلیل اینکه روش RIA یک روش رادیواکتیو است، روش های غیر ایزوتوپی متعددی جایگزین این روش شده اند. این روش ها از آنتی بادی های اختصاصی برای تعیین مقدار پروژسترون در گردش خون استفاده می کنند. کیت الایزا پروژسترون از آنتی بادی اختصاصی ضد پروژسترون استفاده می کند و نیازی به استخراج ماده از سرم یا پلاسما نمی باشد.
واکنش متقاطع با مواد دیگر طبیعی و سایر استروئیدهایی که ساختمان مشابه دارند، پایین است. از چندین سرم مرجع با غلظت پروژسترون معلوم برای ترسیم گراف فعالیت و غلظت پروژسترون استفاده می شود. از طریق مقایسه منحنی دوز- پاسخ با فعالیت نمونه مجهول غلظت این نمونه تعیین می گردد.
size | 96 T |
---|